Blog

Blog Etc. hovorí to, na čo nie je čas a priestor v rámci aktivít krytých Etc. Teda úvahy na spoločenské, kultúrne témy, cestovateľské. Pretože Rasťo už mal svoje blogové obdobie v minulosti na úvod sme dali blogy, ktoré vytvoril dávnejšie. 

 

Primárnym dôvodom návštevy Islandu bola polárna žiara. V sprievodcoch sme si našli, že aurora borealis je úchvatný zážitok, akých človek zažije v živote iba málo. Nuž naša cesta za polárnou žiarou bola poriadna naháňačka a v niektorých momentoch veľmi frustrujúca. Šťastný koniec, ktorý mala však nahradilo všetky pôvodné útrapy.

Island je krajina kontrastov a paradoxov. A voda je jedným z najväčším paradoxom Islandu. Aj preto sa jej oplatí venovať viac času. Island je jedna z mála krajín na svete, kde sa stretnete s vodou vo všetkých podobách skupenstva a to v tej najúžasnejšej podobe, akú voda vie vytvoriť.

Dondoo je projekt nášho rodinného príslušníka, ktorú upozorňuje na kultúrne rozdiely medzi krajinami a umožňuje pochopiť aké správanie je vhodné v tej ktorej krajine. Tak s skúsme pozrieť, či sú pravdivé údaje, ktoré sú k dispozícii o Islande.

Pod osobným statusom, ktorý som dal na facebookovú stránku sa rozvinula zaujímavá debata o Covid opatreniach. Ten status bol o tom ako som 12 dní žil bez respirátoru a rúška pri výlete na Island a diskusia zodpovedala tomu, čo som napísal dávnejšie v inom blogu. Tento blog je prvý z radu skúseností, ktoré som získal na Islande.

Miesto, kde sa žije podľa prílivu som objavil viac menej náhodou pri hľadaní programu pre našu svadobnú cestu po 10 rokoch. Je to ostrov s menom Neuwerk a má zvláštne čaro a zvláštny príbeh, ktorý to robí pre našinca veľmi nezvyčajným.

Existujú mestá krásne, existujú mestá veľké, existujú mestá prekvapujúce. Tento blog pripomína jedno prekvapujúco krásne, ktoré sme navštívili iba na hodinu.

Obrázky skvele doplnia obsah článku a vzbudia v čitateľoch záujem ho otvoriť. Prvý obrázok sa zároveň zobrazí aj v náhľade. Zaujímavý úvodný obrázok vám tak pomôže zvýšiť atraktivitu vášho článku.

Úvodný odstavec čitateľom objasní hlavnú tému článku. Pokiaľ ho zobrazíte aj v prehľade všetkých článkov, pomôžete čitateľom s rozhodovaním, ktorý príspevok je pre nich zaujímavý. Nezabudnite úvodný odstavec odlíšiť od zvyšku textu. V nasledujúcich riadkoch nájdete ďalšie tipy, ako články upravovať.

Jednoduché a krátke články vám pomôžu udržať čitateľov v obraze. Zaujímavý úvodný odstavec a stručný, informatívny obsah zaručia, že sa k vám budú radi vracať pre ďalšie novinky.